3 effecten van verlichting zonder netstroom

Een brandgang, een parkeerterrein en een fietspad. Drie totaal verschillende situaties, maar allemaal met dezelfde wens van omwonenden en gebruikers: ze willen verlichting om de veiligheid te verbeteren. En er is nog een overeenkomst: op geen van de plekken liggen kabels en er is nergens een aansluiting op het energienet. Dat vraagt om verlichting zonder netstroom.

De effecten van verlichting zonder netstroom

Een zonnelichtmast heeft geen netstroom nodig. Met een efficiënt zonnepaneel en innovatieve accu zorgt deze lichtmast voor zijn eigen stroom. Dat maakt verlichting op veel meer plaasten mogelijk, met verschillende positieve effecten:

  • Geeft een veilig gevoel
  • Verbetert de verkeersveiligheid
  • Voorkomt vandalisme

Hier zie je drie verschillende locaties waar geen aansluiting op het energienet mogelijk is. Dankzij Zonnelichtmasten kon de veiligheid toch worden verbeterd.

Geeft bewoners een veilig gevoel

Bewoners van dit huizenblok vonden het in de avond en nacht te donker achter hun woningen. Personen met kwade bedoelingen konden via de brandgang onopgemerkt achter de woningen komen. Nu er verlichting is, voelen ze zich een stuk veiliger.

Licht voor donkere brandgang in Veendam

Verbetert de verkeersveiligheid

Het fietspad van Baflo naar Eenrum had in het donker een gevaarlijke oversteek. Op twee punten achter elkaar is er afslaand verkeer. Goede verlichting zorgt nu voor de veiligheid van alle weggebruikers.

Verlichting fietsroute in gemeente Winsum

Voorkomt vandalisme

In Heiloo werd een oude school omgetoverd tot verenigingsgebouw. Het schoolplein veranderde in een parkeerplaats. Dankzij zonnelichtmasten kun je nu niet meer stilletjes rond de auto’s sluipen. Zo kun je niet alleen veilig inparkeren, maar weet je ook zeker dat de auto veilig staat.

Gerust parkeren in Heiloo

Ook zo’n situatie?

Ken jij ook zo’n situatie waar mensen graag verlichting willen, maar waar geen netstroom beschikbaar is? Laat het ons weten in een reactie! Of neem direct contact met ons op.