Nieuwe technieken maken zonnecel straatverlichting nog eleganter

Solar straatverlichting kan ook zonder een zonnepaneel op de mast. Zo zie je aan de nieuwe Merkur bijna niet dat deze lichtmast op zonne-energie brandt. In het nieuwe design zijn de zonnecellen namelijk nog subtieler in de mast geïntegreerd. Dit geeft de Merkur een eigen charme.

Gestroomlijnd design lichtmast met zonnecellen

Met een nieuwe techniek zijn de zonnecellen dichter op elkaar geplaatst. Zo is er veel minder ruimte nodig om hetzelfde vermogen op te wekken. Hierdoor is de lichtmast 20% slanker geworden en het aantal solarmodules gehalveerd. De opbrengst is daarbij gelijk gebleven.

Betere lichtverdeling

Ook de armatuur is vernieuwd. Dankzij een nieuwe combinatie van de leds ontstaat er een betere lichtverdeling. Samen met 30 cm extra lengte is de nieuwe merkur voor veel locaties geschikt. Denk aan fiets- en wandelpaden, maar ook aan straten in woonwijken, parkeerplaatsen en secundaire wegen.

De Merkur past in iedere omgeving

Bij moderne architectuur of in bepaalde landschappen stelt de omgeving speciale eisen aan zonnelichtmasten. De Merkur past dan perfect. Afhankelijk van de situatie zijn verschillende opties mogelijk.

  • Een vermogen aan zonne-energie van 150 Wp of 300 Wp
  • Standaard verkrijgbaar in antraciet, maar kan bij grote projecten in alle RAL kleuren worden besteld tegen een meerprijs.
  • De speciale photinus led-armaturen combineren de voordelen van SCL en DWC optiek om optimale lichtdistributie te bereiken.
  • Aanvullende optieken voor speciale toepassingen zijn op verzoek verkrijgbaar.

Benieuwd naar de prijs?

We maken graag een offerte op maat voor jouw project. Neem gerust contact met ons op.