Geleen kiest voor led straatverlichting met zonnepaneel

Een voorbeeld van led straatverlichting met zonnepaneel vind je in Geleen. Hier leverden we 9 zonnelichtmasten met bewegingsmelder om overlast door jongeren tegen te gaan.

Verlichten van een donkere hangplek

De Ecrevissestraat in Geleen loopt achter een woonwijk. Het was ’s avonds een donkere plek waar jongelui graag rondhangen. De bewoners van de achterliggende wijk vroegen om verlichting tegen de overlast.

Keuze voor led straatverlichting met zonnepaneel

De straat is een bestaande weg zonder aansluiting op het energienet.  Door de ligging van de weg, is het aanleggen van kabels niet wenselijk. De weg ligt de ene keer tegen een tuin aan, dan is er weer een geasfalteerde parkeerplek. Om hier te gaan graven, zou een flinke investering en overlast betekenen. Straatverlichting op zonne-energie is hier die ideale oplossing. Alleen de lichtmasten hoeven in de grond verankerd te worden. Voor de rest is de led straatverlichting zelfvoorzienend dankzij de efficiënte accu en zonnepanelen.

Effectief dankzij bewegingsmelder

In totaal zijn 9 zonnelichtmasten geplaatst door Ziut. Nu gaat de ledverlichting aan als er iemand langsloopt en brandt een minuut op volle kracht. Daarna gaat het licht uit en is het weer donker. Zo wordt ook de lichthinder tot een minimum beperkt.