Gerust parkeren in Heiloo dankzij lantaarnpalen op zonne-energie

Op een voormalig schoolplein in Heiloo kunnen inwoners nu gerust parkeren. Eerder had de gemeente al parkeerplaatsen gerealiseerd en nu is er ook verlichting dankzij lantaarnpalen op zonne-energie.

Lantaarnpalen op zonne-energie geven veiligheid

Een leegstaand schoolgebouw in Heiloo kreeg een nieuwe functie als onderkomen voor verschillende verenigingen. Om parkeeroverlast voor de buurtbewoners te beperken, is het oude schoolplein deels ingericht als parkeerplaats. Verlichting zorgt hier nu voor de veiligheid van de parkeerders.

Duurzaamheid en kostenbesparing

In het kader van duurzaamheid is gekozen voor lantaarnpalen op zonne-energie. Ook de uiteindelijke kostenbesparing speelt een belangrijke rol. Er zijn namelijk geen kosten voor het energieverbruik en er hoeft geen aansluiting op het energienet te komen.

Enthousiast

Twee vakmensen van GP Groot hebben de masten in elkaar gezet en geplaatst. Ze zijn enthousiast over hoe de masten branden. Op 7 maart 2018 vindt de feestelijke ingebruikname van Gebouw Sluijsweijdt plaats, samen met de verantwoordelijke wethouder, de huurders van het pand en de lokale pers.

Meer weten over lichtmasten met zonnepanelen?