Techniek van de Zonnelichtmast

De high performance-zonnepanelen

Meer weten over de techniek achter de zonnelichtmasten? Lees wat onze masten allemaal kunnen, meer weten? Bekijk meer in de downloadcenter.

Zonnemodule

De zonnemodules beschikken over een efficiëntie van 22%. Hiermee bereiken de high performance-zonnepanelen de hoogst haalbare standaard. Onder andere de Aron, Alara en Merkur beschikken over een uniek design waarbij de zonnepanelen zo geplaatst zijn dat zij een 360° oriëntatie hebben. Op deze manier wordt er op ieder moment van de dag energie opgewekt. Ook kunnen er op deze manier geen sneeuw of bladeren achter blijven op de panelen. De zonnemodules zijn daarom niet alleen efficiënt, maar ook gebruiksvriendelijk.

LED

De duurzame LiFePo4-batterij heeft een lange levensduur. Ze gaan over het algemeen 5-10 jaar mee. Mede doordat de accu onder het maaiveld verdwijnt heeft deze met minimale temperatuurschommelingen te maken wat de levensduur ten goede komt. Om deze reden bieden wij dan ook, maar liefst, 5 jaar garantie op de accu.

Accu

De leds, ontworpen en geproduceerd in Oostenrijk, hebben een gecertificeerde efficiëntie van 200 lumen per watt. Dit geeft een ruim voldoende opbrengst voor openbare verlichting van voet- en fietspaden, wegen, straten en kruispunten.

Afstandbediening

De Zonnelichtmasten worden ingeregeld en bestuurd met een afstandsbediening. Hierbij wordt innovatieve MPPT-technologie (Maximum Power Point Tracking technology) gebruikt. Dankzij deze slimme functie wordt de autonomie met 40% verhoogd.

Bekijk onze lichtmasten

Programma op tijd

De lichtmasten kunnen op tijd worden geprogrammeerd om aan uw individuele behoeften te voldoen. Wilt u de lamp laten branden tussen 17:00 en 7:00 uur of juist een hele andere instelling? Alles is mogelijk. Op ieder moment kan de instelling eenvoudig worden ingesteld of gewijzigd met behulp van de afstandsbediening.

Bewegingsmelder

Een lichtmast uitgerust met bewegingsmelder is de perfecte oplossing voor plaatsen waar alleen verlichting nodig is, wanneer er daadwerkelijk mensen of voertuigen passeren. De sensor detecteert beweging al op 7 meter afstand. Hiermee is de bewegingsmelder bij uitstek geschikt voor voet- of fietspaden.

Radartechnologie

Met radartechnologie kan openbare verlichting nu nog specifieker en efficiënter worden ingezet. Zonnelichtmasten uitgerust met radartechnologie zorgen voor een intelligent lichtbeheer en zijn bij uitstek geschikt voor de verlichting van straten, wegen en kruispunten.

Voertuigen worden al gedetecteerd op 90 meter afstand en voetgangers op 20 meter afstand. De eerste lichtmast detecteert bewegende objecten en communiceert dit met de overige masten. Zo kan de verlichting in hele straten uniform worden geregeld. De verlichting wordt alleen ingezet wanneer dit ècht nodig is. Na een vooraf ingestelde tijdsperiode, worden alle lichten weer gedimd naar de oorspronkelijke standaardinstelling (uit of gedimd).

Voordelen

  • Energiebesparende oplossing
  • Minder diffuus licht door de gerichte lichtregeling
  • Verhoogt de levensduur van alle componenten
  • Maximale lichtopbrengst met een laag UV-aandeel (minder schadelijk voor o.a. insecten)
  • Innovatie en kwaliteit uit Oostenrijk
Neem contact op

Service, techniek & onderhoud

Lichtplan ontwikkelen

Het juiste lichtplan opstellen, aansluitend op uw behoeften. Dat doen wij graag. We behandelen iedere situatie als een uniek project. Zo komen wij tot het beste lichtplan.

Naar lichtplan

Ontdek de techniek

Onze lichtmasten zijn uitgerust de laatste techniek. Zo beschikken ze over bijvoorbeeld: geavanceerde radartechniek, zijn op afstand te besturen en zijn tijd gestuurd.

Naar techniek

Eenvoudig in onderhoud

De installatie van een zonnelichtmast is eenvoudig. Doordat er geen kabels of lichtnetaansluiting nodig is, staat en werkt een Zonnelichtmast binnen enkele ogenblikken.

Naar onderhoud

Bekijk ons assortiment zonnelichtmasten

Twee extra masten in Tubbergen

Hier leverden we vorig jaar al 9 zonnelichtmasten, ter aanvulling op deze lichtmasten hebben we 2 extra masten geplaatst om twee donkere hoeken (waar nog geen lichtmasten stonden) uit te lichten. Led verlichting zonder aansluiting op het net Het wandelpad bij het sportpark van TVC '28 is een wandelpad zonder aansluiting op het energienet.  Door de ligging van de weg, is
Read more

Interesse in wat onze producten kunnen?

Download de gratis brochure!

Bekijk onze lichtmasten en download de brochure naar keuze. Of download een document via downloads.

Nu downloaden